^Nazaj na vrh
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
  
Get Adobe Flash player

O portalu

Share

 

Ustvarjanje z otroki ponuja nešteto prednosti

Z ustvarjanjem različnih izdelkov iz najrazličnejših materialov otroci razvijajo svojo domišlijo, ki je zelo pomembna za njihov razvoj. Poleg neizmernega užitka lahko izražajo svojo kreativnost, ideje in ustvarjalnost. Preprosto ustvarjanje, ki vključuje izrezovanje, lepljenje, barvanje in risanje, otroke vodi skozi prekrasen svet ustvarjalnosti. 

Ustvarjanje ima še mnogo drugih prednosti. Vključuje namreč tudi poučne elemente, saj otroci skozi ustvarjanje pridobivajo občutek za oblike in velikosti, spoznavajo barve, učijo se uporabljati ravnilo in mere ter rišejo in barvajo. Otroci, ki veliko ustvarjajo, imajo običajno večjo koordinacijo med vidom in otipom ter boljše motorične sposobnosti. Zaradi tega so sposobni hitrejšega mišljenja in sprejemanja odločitev, kar jih naredi pametnejše.

Tudi rojstne dneve svojih otrok lahko starši popestrijo tako, da organizirajo ustvarjanje z različnimi materiali. Izdelovanje kap, verižic ali najpreprostejših origamov bo navdušilo otroke, da se bodo tako zabavnega in posebnega rojstnega dne še dolgo spominjali. Naj otroci skupaj ustvarjajo in si končne izdelke tudi izmenjajo. Če se pridružijo še starši, je to idealna priložnost za fotografiranje celotne družine ob nepozabnih družinskih trenutkih. 

In nenazadnje, ustvarjanje je prekrasna priložnost za kvalitetno preživljanje prostega časa z otroki. Ob tem se ponuja priložnost za pogovor, medsebojno spoznavanje, zabavo in smeh. Starši se ne smejo počutiti nesposobne, saj je možnosti za ustvarjanje neskončno in zagotovo bo vsak starš našel takšne kreativne ideje, ki jih bo lahko uresničil. Takšno ustvarjanje tudi ne zahteva velikih denarnih vložkov, saj so materiali preprosti in takšni, ki jih imamo doma oz. jih najdemo tudi v naravi. Ustvarjanje je zabavno za celo družino, zato pričnite čimprej!

 

Kaj ponuja portal ustvarjajmo.si?

Portal ustvarjajmo.si ponuja kreativne ideje za ustvarjanje najrazličnejših izdelkov iz raznovrstnih  materialov za posamezne priložnosti. Ker se zavedamo pomembnosti otroške ustvarjalnosti in kvalitetnega preživljanja prostega časa z otroki, smo ustvarili niz kreativnih idej, kaj vse lahko z otroki počnete in se ob tem neizmerno zabavate.

Kreativne ideje so razvrščene v različne kategorije, zato boste za vsako priložnost našli idejo, kaj lahko skupaj s svojim otrokom ustvarite. Ideje so primerne tako za manjše kot tudi večje otroke. 

Portal poleg kreativnih idej za ustvarjanje ponuja tudi kopico receptov, tako takšnih, kjer vam pri kuhi lahko pomagajo otroci, kot tudi takšnih, ki opisujejo, kako jed narediti bolj zanimivo in privlačno. Poleg tega boste na portalu našli tudi kreativne ideje za popestritev rojstnega dne vašega otroka.

Ker želimo, da bi bilo na enem mestu zbranih čim več kreativnih idej, bomo tedensko dodajali nove in vas o njih, v kolikor boste želeli, po elektronski pošti tudi obveščali. Poleg tega bomo zelo veseli kreativnih idej z vaših strani, zato nam navodila (in po možnosti tudi slike) pošljite, da jih objavimo. 

 

Želimo si, da bo portal ustvarjajmo.si postal največji slovenski portal idej kreativnega ustvarjanja z otroki! 

 

 

 

Share
Copyright © 2013. Ustvarjajmo z otroki Rights Reserved.